20-30
Laktosefri
Bowl med teriyakibakt laks, frisk mango, syrlig rødkål, servert med chilimajones og jasminris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- olje
- sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
Jasminris
Jasminris
125 g
Teriyakibakt laks
Laksefilet (Fisk)
300 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
100 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Syrlig rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Olje
1 ss
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Vann
2 ss
Grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Mango
½–1 stk
Tilbehør
Chilimajones (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 916 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 82 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Soya- eller ponzusaus passer godt til denne retten. Du kan også bruke litt av sjyen fra laksen som saus.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Teriyakibakt laks: Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og fordel teriyakisausen over. Topp med sesamfrøene, og stek fisken midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Syrlig rødkål: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss olje. Stek rødkålen i omtrent 1 minutt. Ha over 1 ts sukker, 1 ss eddik og 2 ss vann, og la væsken koke inn i kålen. Smak til med salt.
- Grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver på langs med en ostehøvel eller mandolin. Skrell og kutt mangoen i terninger.
- Tilbehør: Ha chilimajonesen over i en serveringsskål.
- Fordel risen i dype skåler, og legg laksen, den syrlige rødkålen og mangoterningene oppå. Lag små snurrer av gulrotstrimlene, og topp retten med dem og chilimajonesen.