Laktosefri
Laksepoke
med rødkål, eple og syltet ingefær, servert med chilimajones og ponzudressing4.55 (124)
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvinseddik
- olje
- sukker
- vann
Jasminris
135 g
Edamamebønner
1 pakke
Ponzusaus
½–1 pakke
Teriyakisaus
½–1 pakke
Laksefilet
270 g
Sesamfrø
1 pakke
Ingefær
1 bit
Grønt eple
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Edamamebønner
1 pakke
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
1 dl
Sukker
2 ss
Chilimajones
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1085 kcal
- Fett:
- 55 g
- Karbohydrater:
- 95 g
- Protein:
- 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakkene. Legg edamamebønnene i en sil, og kok dem med risen de siste 2 minuttene av koketiden.
Bland sammen ponzusausen og teriyakisausen i en skål. Skjær laksen i mellomstore terninger, og vend inn sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen sammen med ponzu- og teriyakisausen.
Skyll eller skrell ingefæren, og kutt den i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, 1 dl eddik og 2 ss sukker i en liten kjele. Trekk kjelen av varmen, og vend inn ingefæren. Skyll og kutt eplet i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern.
Fordel risen i serveringsskåler, og legg laksen, rødkålen, eplet, edamamebønnene og den revne gulroten i seksjoner oppå. Topp retten med ingefæren og chilimajonesen.
Vel bekomme!