Laksepoke med rødkål, eple og syltet ingefær, servert med chilimajones og ponzudressing
Laktosefri

Laksepoke

med rødkål, eple og syltet ingefær, servert med chilimajones og ponzudressing
4.55 (124)
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvinseddik
  • olje
  • sukker
  • vann
Jasminris
135 g
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Ponzusaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete)
Teriyakisaus
½–1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Ingefær
1 bit
Grønt eple
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
1 dl
Sukker
2 ss
Chilimajones
½–1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1085 kcal
Fett:
55 g
Karbohydrater:
95 g
Protein:
51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Tilbered risen som anvist på pakkene. Legg edamamebønnene i en sil, og kok dem med risen de siste 2 minuttene av koketiden.
Bland sammen ponzusausen og teriyakisausen i en skål. Skjær laksen i mellomstore terninger, og vend inn sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen sammen med ponzu- og teriyakisausen. 
 Skyll eller skrell ingefæren, og kutt den i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, 1 dl eddik og 2 ss sukker i en liten kjele. Trekk kjelen av varmen, og vend inn ingefæren. Skyll og kutt eplet i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern.
 Fordel risen i serveringsskåler, og legg laksen, rødkålen, eplet, edamamebønnene og den revne gulroten i seksjoner oppå. Topp retten med ingefæren og chilimajonesen. 
Vel bekomme!