Grønnsakslasagne med skjørost og squash, servert med ruccola
35-45
Vegetar

Grønnsakslasagne med skjørost og squash, servert med ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • sukker

Tomatsaus

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
squash
Squash
1 stk
tomatpuré
Tomatpuré
2 pakke
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
skjørost
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
1 dl

Grønnsakslasagne

bechamelsaus
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
250 g
ferske lasagneplater
Ferske lasagneplater (Egg, Hvete)
125 g
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke

Ruccolasalat

ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 678 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Tomatsaus: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell gulroten, og skyll squashen. Kutt gulroten og squashen i små terninger.
  3. Tomatsaus, fortsettelse: Varm opp en vid kjele eller stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, gulroten og squashen i 5–6 minutter, eller til grønnsakene er møre. Vend inn tomatpuréen og basilikum- og oreganokrydderet, og stek videre i et lite minutt. Vend inn de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen og omtrent 1 dl vann, og la det hele småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt sukker og olivenolje. Vend til slutt inn skjørosten.
  4. Grønnsakslasagne: Drypp litt olivenolje i bunnen av en ildfast form, og ha i tomatsausen, bechamelsausen og lasagneplatene lagvis og i den rekkefølge. Avslutt med et tynt lag av bechamelsausen, og topp med den revne Grande Premium-osten. Stek grønnsakslasagnen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til osten er gyllen. 
  5. Ruccolasalat: Skyll ruccolasalaten, og ha den i en skål. Smak til med litt olivenolje, salt og pepper.