Buddha bowl med hoisinstekt sopp, mangosalsa og quinoa
20-30
Laktosefri

Buddha bowl med hoisinstekt sopp, mangosalsa og quinoa

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • vann
  • olje

Mangosalsa

rødløk
Rødløk
½ stk
rød chili
Rød chili
½–1 stk
mango
Mango
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk

Finstrimlet rødkål

rødkål
Rødkål
100 g
lime
Lime
½ stk
Sukker
1 ts

Hoisinstekt sopp

aromasopp
Aromasopp
100 g
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Vann
½ dl

Buddha bowl

edamamebønner
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
koriander
Koriander
½ bunt
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke

Quinoa

quinoamiks
Quinoamiks
125 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 634 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 78 g
  • Protein 23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist gjerne sesamfrøene i en tørr stekepanne til de blir gylne, for ekstra smak.

  1. Quinoa: Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
  2. Mangosalsa: Skrell og finhakk rødløken. Skyll, rens og finhakk chilien. Kutt vekk skallet på mangoen, og skyll tomaten. Del mangoen og tomaten i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Bland sammen løken, chilien, mangoen, tomaten og halvparten av korianderen i en skål, og smak til med saften fra halve limen.
  3. Finstrimlet rødkål: Ha den finstrimlede rødkålen i en skål, og smak til med saften fra resten av limen og omtrent 1 ts sukker. 
  4. Hoisinstekt sopp: Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Ha hvitløken i pannen, og stek videre i omtrent 2 minutter. Skru varmen ned til middels, og vend inn hoisinsausen og ½ dl vann. 
  5. Buddha bowl: Fordel quinoaen i to dype skåler. Fordel soppen, mangosalsaen, rødkålen og edamamebønnene i skålene. Topp med sesamfrøene og resten av korianderen. Server chilimajonesen til retten.