15-20
Glutenfri
Fiskekaker med spisskål og reddik, servert med kokte poteter, bløtkokt egg og soyasmør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Kokte poteter og egg
Småpoteter
300 g
Egg (Egg)
2 stk
Grønnsaker
Spisskål
1 bit
Reddiker
1 pakke
Fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
480 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 642 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 49 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også dele spisskålen i båter gjennom stilkfestet og legge den på grillen i 3–5 min på hver side. Purren og reddiken kan pakkes inn i litt aluminiumsfolie med 1 ss smør, og varmes på grillen i 8–10 minutter, eller til det er mørt.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Kokte småpoteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter. Legg i eggene når det gjenstår 6–7 minutter av koketiden.
- Grønnsaker: Del spisskålen i grove biter, og skyll og del reddikene i to. Fordel kålen og reddikene i en ildfast form med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til det er passe mørt (se tips).
- Fiskekaker: Fordel fiskekakene på et stekebrett med bakepapir og stek fiskekakene under grønnsakene i ovnen i 8–10 minutter.
- Soyasmør: Varm opp 2 ss smør med 1 ss soyasaus i en liten kjele. Fordel smøret over grønnsakene når de er ferdigstekt.
- Til servering: Del de bløtkokte eggene i båter, og server dem til retten.