Fiskekaker med spisskål og reddik, servert med kokte poteter, bløtkokt egg og soyasmør
15-20
Glutenfri

Fiskekaker med spisskål og reddik, servert med kokte poteter, bløtkokt egg og soyasmør

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Kokte poteter og egg

småpoteter
Småpoteter
300 g
egg
Egg (Egg)
2 stk

Grønnsaker

spisskål
Spisskål
1 bit
reddiker
Reddiker
1 pakke

Fiskekaker

fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
480 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 642 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 49 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også dele spisskålen i båter gjennom stilkfestet og legge den på grillen i 3–5 min på hver side. Purren og reddiken kan pakkes inn i litt aluminiumsfolie med 1 ss smør, og varmes på grillen i 8–10 minutter, eller til det er mørt.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Kokte småpoteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter. Legg i eggene når det gjenstår 6–7 minutter av koketiden.
  3. Grønnsaker: Del spisskålen i grove biter, og skyll og del reddikene i to. Fordel kålen og reddikene i en ildfast form med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til det er passe mørt (se tips).
  4. Fiskekaker: Fordel fiskekakene på et stekebrett med bakepapir og stek fiskekakene under grønnsakene i ovnen i 8–10 minutter.
  5. Soyasmør: Varm opp 2 ss smør med 1 ss soyasaus i en liten kjele. Fordel smøret over grønnsakene når de er ferdigstekt.
  6. Til servering: Del de bløtkokte eggene i båter, og server dem til retten.