Glutenfri
Laktosefri
Indisk dhal med sesamstekt brokkoli servert med papadam og mangochutney
4.12 (86)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø
Basisvarer:
- Olje
- salt
- vann
Basmatiris
125 g
Sjalottløk
1 stk
Tomat
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Butter chicken-paste
1 glass
Kokosmelk
1 liten boks
Linsemiks
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Brokkoli
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Sesamfrø
1 pakke
Papadams
½ pakke
Koriander
1 bunt
Mangochutney
1 glass
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 1016 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 140 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finhakk korianderstilkene, og stek dem sammen med løken for å få ekstra god smak på dhalen.
Varm opp stekeovnen til 250 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og del tomaten i terninger. Varm opp en stor kjele til middels varme, og ha i halve pakken med ingefærblanding. Vend inn løken og tomaten, og stek i omtrent 3–4 minutter, eller til løken er blank. Bland inn butter chicken-pasten, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett kokosmelken, 2 dl vann, linsemiksen og grønnsaksbuljongen. La dhalen småkoke under lokk i 12–15 minutter. Spe på med mer vann hvis den skulle bli for tykk.
Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og del stilken i skiver. Varm opp stekepannen igjen til middels høy varme, og ha i resten av pakken med ingefærblanding. Stek brokkolien og sesamfrøene i 2–3 minutter, eller til brokkolien er mør. Smak til med litt salt.
Tilbered papadamene som anvist på pakken.
Skyll og grovhakk korianderen. Topp dhalen med korianderen, og server papadamene og mangochutneyen til retten.
Vel bekomme!