Indisk dhal med sesamstekt brokkoli servert med papadam og mangochutney
20-30
Glutenfri
Laktosefri

Indisk dhal med sesamstekt brokkoli servert med papadam og mangochutney

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Indisk dhal

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
butter chicken-paste
Butter chicken-paste
1 glass
kokosmelk
Kokosmelk
1 liten boks
linsemiks
Linsemiks
125 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
2 dl

Sesamstekt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
½ stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Tilbehør

papadams
Papadams
½ pakke
koriander
Koriander
1 bunt
mangochutney
Mangochutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1006 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 138 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Finhakk korianderstilkene, og stek dem sammen med løken for å få ekstra god smak på dhalen.

  1. Varm opp stekeovnen til 250 grader.
  2. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Indisk dhal: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og del tomaten i terninger. Varm opp en stor kjele til middels varme, og ha i halve pakken med ingefærblanding. Vend inn løken og tomaten, og stek i omtrent 3–4 minutter, eller til løken er blank. Bland inn butter chicken-pasten, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett kokosmelken, 2 dl vann, linsemiksen og grønnsaksbuljongen. La dhalen småkoke under lokk i 12–15 minutter. Spe på med mer vann hvis den skulle bli for tykk. 
  4. Sesamstekt brokkoli: Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og del stilken i skiver. Varm opp stekepannen igjen til middels høy varme, og ha i resten av pakken med ingefærblanding. Stek brokkolien og sesamfrøene i 2–3 minutter, eller til brokkolien er mør. Smak til med litt salt. 
  5. Papadam: Tilbered papadamene som anvist på pakken. 
  6. Tilbehør: Skyll og grovhakk korianderen. Topp dhalen med korianderen, og server papadamene og mangochutneyen til retten.