Potetkaker med varmrøkt krydderlaks, syltet rødløk, ruccolasalat og eple- og dillrømme
30-45
Glutenfri

Potetkaker med varmrøkt krydderlaks, syltet rødløk, ruccolasalat og eple- og dillrømme

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • egg
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Potetkaker

bakepotet
Bakepotet
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
Egg (Egg)
1 stk

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
4 ss
Sukker
4 ss
Vann
2 dl

Eple- og dillrømme

grønt eple
Grønt eple
1 stk
dill
Dill
½ bunt
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g

Topping

reddiker
Reddiker
½ bunt
ruccola
Ruccola
50 g
varmrøkt krydderlaks
Varmrøkt krydderlaks (Fisk, Sennep)
200 g
dill
Dill
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 715 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du heller vil så kan potetene og gulrøttene kuttes i staver, og ovnsbakes ved 220 grader varmluft i omtrent 20 minutter.

  1. Potetkaker: Skrell poteten og gulrøttene, og riv dem grovt på et rivjern. Bland de revne potetene og gulrøttene sammen i en bolle, vend inn egget og krydre med litt salt og pepper.
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i tynne ringer. Kok opp 4 ss eddik, 4 ss sukker og 2 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.   
  3. Eple- og dillrømme: Skyll eplet og dillen. Kutt eplet i tynne staver, og grovhakk halvparten av dillen. Ha lettrømmen i en liten skål, og vend inn eplestavene og den grovhakkede dillen. Krydre med salt og pepper. 
  4. Potetkaker, fortsettelse: Varm opp én eller to stekepanner til middels høy varme, og ha i litt olje. Skvis ut eventuell væske fra de raspede potetene og gulrøttene, og form blandingen til kaker i stekepannen. Stek kakene i omtrent 2 minutter på hver side til de er sprø i kantene.    
  5. Topping: Skyll reddikene, og kutt de i tynne skiver. Skyll ruccolaen. Del laksen i mindre stykker, og plukk dillen fra stilkene. 
  6. Ha eple- og dillrømmen på potetkakene, og topp med ruccolaen, laksen, reddikene, den syltede rødløken og dillen. Håper det smaker!