Thai-bolognese med rød curry, wokkede eggnudler, pak choy og chili
20-30
Laktosefri

Thai-bolognese med rød curry, wokkede eggnudler, pak choy og chili

Denne retten er inspirert av den Italienske pastaretten Bolognese, men her får du isteden nudler, kokosmelk, pak choy og red currypaste.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • soyasaus
  • pepper
  • salt

Thai-bolognese med rød curry

gul løk
Gul løk
½–1 stk
kjøttdeig
Kjøttdeig
350 g
rød currypaste
Rød currypaste
¼–½ pakke
kokosmelk
Kokosmelk
1 liten boks
Vann
1 dl

Wokkede eggenudler

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
pak choy
Pak choy
1 stk
rød paprika
Rød paprika
½–1 stk

Topping

rød chili
Rød chili
½–1 stk
koriander
Koriander
½–1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 755 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 55 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dryss over grovknuste cashewnøtter for ekstra krønsj, eller sprøstek litt kokte eggenudler og dryss over retten ved servering.

  1. Thai-bolognese med rød curry: Skrell og grovhakk løken. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Brun kjøttdeigen og løken i 3–4 minutter. Tilsett litt av pakken med den røde currypasten, og stek videre i 1 minutt.  
  2. Wokkede eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken. 
  3. Thai-bolognese med rød curry, fortsettelse: Tilsett kokosmelken. Skyll ut kokosmelkpakken med 1 dl vann, og ha vannet i kjelen. Kok det hele sammen til en tykk saus i omtrent 3 minutter, og smak til med soyasaus, pepper og eventuelt mer av den røde currypasten.    
  4. Wokkede eggenudler, fortsettelse: Skyll pak choyen og paprikaen. Kutt pak choyen i tynne båter på langs, og kutt paprikaen i strimler. Varm opp en wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wok grønnsakene i 1 minutt. Sil vannet av nudlene og wok dem med grønnsakene i 1 minutt. Krydre med salt og pepper. 
  5. Topping: Skyll og tørk chilien og korianderen. Kutt chilien i tynne skiver, og grovhakk korianderen. Topp retten med chilien og korianderen ved servering.