20-30
Laktosefri
Thai-bolognese med rød curry, wokkede eggnudler, pak choy og chili
Denne retten er inspirert av den Italienske pastaretten Bolognese, men her får du isteden nudler, kokosmelk, pak choy og red currypaste.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- vann
- olje
- soyasaus
- pepper
- salt
Thai-bolognese med rød curry
Gul løk
½–1 stk
Kjøttdeig
350 g
Rød currypaste
¼–½ pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Vann
1 dl
Wokkede eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Pak choy
1 stk
Rød paprika
½–1 stk
Topping
Rød chili
½–1 stk
Koriander
½–1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 755 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 55 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dryss over grovknuste cashewnøtter for ekstra krønsj, eller sprøstek litt kokte eggenudler og dryss over retten ved servering.
- Thai-bolognese med rød curry: Skrell og grovhakk løken. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Brun kjøttdeigen og løken i 3–4 minutter. Tilsett litt av pakken med den røde currypasten, og stek videre i 1 minutt.
- Wokkede eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
- Thai-bolognese med rød curry, fortsettelse: Tilsett kokosmelken. Skyll ut kokosmelkpakken med 1 dl vann, og ha vannet i kjelen. Kok det hele sammen til en tykk saus i omtrent 3 minutter, og smak til med soyasaus, pepper og eventuelt mer av den røde currypasten.
- Wokkede eggenudler, fortsettelse: Skyll pak choyen og paprikaen. Kutt pak choyen i tynne båter på langs, og kutt paprikaen i strimler. Varm opp en wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wok grønnsakene i 1 minutt. Sil vannet av nudlene og wok dem med grønnsakene i 1 minutt. Krydre med salt og pepper.
- Topping: Skyll og tørk chilien og korianderen. Kutt chilien i tynne skiver, og grovhakk korianderen. Topp retten med chilien og korianderen ved servering.