Hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus med linguine og frisk eplesalat
Laktosefri

Hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus

med linguine og frisk eplesalat
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Egg
  • melk
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Kjøttdeig
350 g
Kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Oregano
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Egg
1 stk
(Egg)
Melk
½ dl
(Melk)
Salt
½ ts
Pasta
200 g
(Hvete)
Hjertesalat
1 stk
Grønt eple
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
867 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
92 g
Protein:
57 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha kjøttbollene og tomatsausen over i en ildfast form, topp med gulost eller parmesan, og gratiner det i ovnen i 5–10 minutter.

 Bland kjøttdeigen sammen med 1 egg, ½ dl melk, kryddermiksen, ½ ts salt og litt pepper i en bolle. Form deigen til små kjøttboller.
 Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i omtrent 5 minutter, til de har fått litt farge. Hell over de hakkede tomatene, og tilsett basilikum- og oreganokrydderet og oksebuljongen. Kok opp, og smak til med salt og pepper. La det hele koke i omtrent 10 minutter, til kjøttbollene er gjennomkokte, og til resten av retten er ferdig. 
Kutt enden av hjertesalaten, skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt dem i strimler. Skyll og kutt eplet i terninger. Bland grønnsakene sammen i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje og litt salt og pepper.
Vel bekomme!