Laktosefri
Hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus
med linguine og frisk eplesalatNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Egg
- melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Kjøttdeig
350 g
Kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Oregano
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Egg
1 stk
Melk
½ dl
Salt
½ ts
Pasta
200 g
Hjertesalat
1 stk
Grønt eple
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 867 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 92 g
- Protein:
- 57 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha kjøttbollene og tomatsausen over i en ildfast form, topp med gulost eller parmesan, og gratiner det i ovnen i 5–10 minutter.
Bland kjøttdeigen sammen med 1 egg, ½ dl melk, kryddermiksen, ½ ts salt og litt pepper i en bolle. Form deigen til små kjøttboller.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i omtrent 5 minutter, til de har fått litt farge. Hell over de hakkede tomatene, og tilsett basilikum- og oreganokrydderet og oksebuljongen. Kok opp, og smak til med salt og pepper. La det hele koke i omtrent 10 minutter, til kjøttbollene er gjennomkokte, og til resten av retten er ferdig.
Kutt enden av hjertesalaten, skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt dem i strimler. Skyll og kutt eplet i terninger. Bland grønnsakene sammen i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje og litt salt og pepper.
Vel bekomme!