Vegetar
Brokkolipai med karamellisert løk
og fetaost, servert med salat og urtedressingNy oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Paideig
1 pakke
Gul løk
1 stk
Strimlet grønnkål
100 g
Egg
4 stk
Brokkoli
1 stk
Fetaost
100 g
Lettmelk
2 dl
Tobladssalat
50 g
Lett urtedressing
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1005 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 129 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pairestene smaker utmerket til lunsj dagen etter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kjevle ut paideigen til den er omtrent ½ cm tykk. Legg paideigen i en smurt paiform som måler 24–30 cm i diameter. Bruk hendene til å trykke deigen utover og opp langs kantene, slik at deigen henger litt over kantene. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paideigen nederst i ovnen i omtrent 10 minutter. Skru ned varmen på ovnen til 200 grader når du tar paibunnen ut av ovnen.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 4–5 minutter, eller til den er karamellisert. Krydre med litt salt underveis i steketiden. Stek den strimlede grønnkålen sammen med løken de siste 3 minuttene av steketiden.
Visp sammen eggene og 2 dl melk i en skål. Krydre med litt salt og pepper.
Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fyll paibunnen med løken, grønnkålen og brokkolien. Smuldre over fetaosten, og hell over eggeblandingen. Stek brokkolipaien i ovnen i 20–25 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet.
Skyll salaten, og ha den over i en salatbolle. Vend inn litt olivenolje, og smak til med salt og pepper.
Server urtedressingen til retten.
Vel bekomme!