Brokkolipai med karamellisert løk og fetaost, servert med salat og urtedressing
Vegetar

Brokkolipai med karamellisert løk

og fetaost, servert med salat og urtedressing
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Paideig
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Strimlet grønnkål
100 g
Egg
4 stk
(Egg)
Brokkoli
1 stk
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Lettmelk
2 dl
(Melk, Laktose)
Tobladssalat
50 g
Lett urtedressing
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1005 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
129 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pairestene smaker utmerket til lunsj dagen etter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Kjevle ut paideigen til den er omtrent ½ cm tykk. Legg paideigen i en smurt paiform som måler 24–30 cm i diameter. Bruk hendene til å trykke deigen utover og opp langs kantene, slik at deigen henger litt over kantene. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paideigen nederst i ovnen i omtrent 10 minutter. Skru ned varmen på ovnen til 200 grader når du tar paibunnen ut av ovnen.
 Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 4–5 minutter, eller til den er karamellisert. Krydre med litt salt underveis i steketiden. Stek den strimlede grønnkålen sammen med løken de siste 3 minuttene av steketiden. 
 Visp sammen eggene og 2 dl melk i en skål. Krydre med litt salt og pepper. 
 Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fyll paibunnen med løken, grønnkålen og brokkolien. Smuldre over fetaosten, og hell over eggeblandingen. Stek brokkolipaien i ovnen i 20–25 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet. 
 Skyll salaten, og ha den over i en salatbolle. Vend inn litt olivenolje, og smak til med salt og pepper. 
 Server urtedressingen til retten.
Vel bekomme!