Glutenfri
Vegetar
Fransk soppgryte
med grønnkål, grønne linser og trøffelpotetmosNy oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
 - Melk
 
Basisvarer:
- Melk
 - olje
 - pepper
 - salt
 - smør
 - vann
 
Poteter
350 g
Trøffelolje
½ pakke
Smør
1 ss
Melk
1–2 dl
Aromasopp
200 g
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrøtter
300 g
Strimlet grønnkål
75 g
Timian
½–1 bunt
Lett crème fraîche
150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
 sopp-/porcinipulver
1 pakke
Grønne linser
1 pakke
Vann
2 dl
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 544 kcal
 - Fett:
 - 24 g
 - Karbohydrater:
 - 64 g
 - Protein:
 - 19 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sprøstek grønnkålen i ovnen for ekstra krunsj i retten. Vend grønnkålen i olje, salt og pepper. Fordel den utover et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 8–10 minutter på 150 grader varmluft.
 Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Børst soppen fri for jord, og del dem i skiver. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger.
 Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og løken i 3–4 minutter, eller til det er gyllent. Tilsett gulrøttene og hvitløken, og stek videre i omtrent 2 minutter. Skyll timianen, dra bladene av stilkene, og ha bladene i gryten. Vend inn crème fraîchen, grønnsaksbuljongen og soppulveret, og spe på med omtrent 2 dl vann, til gryten har ønsket konsistens. La det småkoke i omtrent 8 minutter. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Bland linsene og grønnkålen inn i gryten (se tips), og la det småkoke videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper før servering.  
 Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–2 dl melk, litt og litt mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med trøffeloljen, salt og pepper. 
Vel bekomme!
