Pannestekt laks med agurksalat, kokte poteter og urtedressing
Glutenfri

Pannestekt laks med agurksalat

kokte poteter og urtedressing
4.32 (321)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Småpoteter
300 g
Agurk
½–1 stk
Reddiker
1 pakke
Sukker
1 ts
Hvitvinseddik 30ml
1 pose
(Sulfitt)
Lettrømme
75–150 g
(Melk, Laktose)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sitron
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
587 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
35 g
Protein:
33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fordel laksen i en smurt ildfast form, krydre den med salt og pepper, og stek fisken i ovnen i 10–12 minutter på 180 grader.

Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skyll og kutt agurken og reddikene i tynne skiver. Bland agurken og reddikene sammen i en skål, og vend inn 1 ts sukker, 2 ss eddik og litt salt og pepper.
Bland lettrømmen og kryddermiksen sammen i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper underveis i stekingen. 
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten. 
Vel bekomme!