Buddha bowl med hoisinstekt sopp og kikerter, mangosalsa og quinoa
20-30
Vegetar

Buddha bowl med hoisinstekt sopp og kikerter, mangosalsa og quinoa

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Mangosalsa

rødløk
Rødløk
½ stk
rød chili
Rød chili
1 stk
mango
Mango
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk

Marinert rødkål

rødkål
Rødkål
100 g
lime
Lime
½ stk
Sukker
1 ts

Hoisinstekt sopp og kikerter

aromasopp
Aromasopp
100 g
kikerter
Kikerter
1 pakke
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Vann
½ dl

Buddha bowl

edamamebønner
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
koriander
Koriander
½ bunt
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke

Quinoa

quinoa
Quinoa
125 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 741 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke edamamebønnene sammen med soppen og kikertene hvis dere vil server dem varme. Rist gjerne sesamfrøene i en tørr stekepanne til de blir gylne, for ekstra smak.

  1. Quinoa: Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
  2. Mangosalsa: Skrell og finhakk rødløken. Skyll, rens og finhakk chilien. Kutt vekk skallet på mangoen, og skyll tomaten. Del mangoen og tomaten i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Bland sammen løken, chilien, mangoen, tomaten og halvparten av korianderen i en skål, og smak til med saften fra halve limen og litt salt og pepper.
  3. Marinert rødkål: Ha den finstrimlede rødkålen i en skål, og vend inn saften fra resten av limen og omtrent 1 ts sukker. 
  4. Hoisinstekt sopp og kikerter: Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Sil og skyll kikertene i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen (se tips). Ha kikertene i pannen, og stek det hele videre i omtrent 2 minutter. Skru varmen ned til middels, og vend inn hoisinsausen og ½ dl vann. 
  5. Buddha bowl: Fordel quinoaen i to dype skåler. Ha kikertene, soppen, mangosalsaen, rødkålen og edamamebønnene over quinoaen. Topp med sesamfrøene og resten av korianderen, og server chilimajonesen til retten.