Glutenfri
Pannestekt ørret
med agurksalat, kokte poteter og urtedressingNy oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Småpoteter
300 g
Agurk
½–1 stk
Reddiker
1 pakke
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Lettrømme
150 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Ørretfilet
250 g
Sitron
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 534 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 36 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fordel fisken i en smurt ildfast form, krydre den med salt og pepper, og stek den i ovnen i 8–10 minutter på 180 grader. Dra skinnet av fisken før servering.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll og kutt agurken og reddikene i tynne skiver. Bland agurken og reddikene sammen i en skål, og vend inn 1 ts sukker, 2 ss eddik og litt salt og pepper.
Bland lettrømmen og kryddermiksen sammen i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fisken med skinnsiden ned i omtrent 3 minutter. Krydre med salt og pepper, snu fisken, og stek den i 2 minutter på den andre siden. Øs smøret over fisken.
Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!
