Kjøttboller i soppsaus med stekt spisskål, ris og gressløk
25-30

Kjøttboller i soppsaus med stekt spisskål, ris og gressløk

Ingredienser

Allergener
  • Melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

banansjalottløk
Banansjalottløk
1 stk
minisjampinjong
Minisjampinjong
100 g
Hønsebuljong
1 pakke
laktosefri crème fraîche
Laktosefri crème fraîche (Melk)
1/2 boks
Middagsris
1 pakke
spisskål
Spisskål
1 stk
Kjøttboller med grønnsaker
1 pakke
gressløk
Gressløk
1/3 pakke
Olje
Salt
Pepper
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok risen sammen med litt grønnsaksbuljong for mer smak.

  1. Skrell og finhakk banansjalottløken. Kutt sjampinjongene i to.
  2. Soppsaus: Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken og soppen i ca. 2 minutter, til løken er blank. Tilsett hønsebuljongen og 2 dl vann, og kok opp. Skru temperaturen ned til middels varme, og tilsett den halve boksen med laktosefri crème fraîche. Smak til med salt og pepper, og la sausen stå på lav varme frem til servering.
  3. Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Stekt spisskål: Kutt spisskålen i grove biter. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek spisskålen under lokk i 4-5 minutter, og krydre med salt og pepper.
  5. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttbollene i 4-5 minutter, eller til de er gjennomvarme.
  6. Finhakk gressløken. Vend halvparten av gressløken inn i soppsausen, og strø resten over retten ved servering.