Krydderstekt kyllingbryst med potetbåter, sjysaus og rødløksglaserte grønne bønner
20-30
Glutenfri
Laktosefri

Krydderstekt kyllingbryst med potetbåter, sjysaus og rødløksglaserte grønne bønner

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetbåter

poteter
Poteter
350 g

Krydderstekt kyllingbryst

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
420 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke

Rødløksglaserte grønne bønner

rødløk
Rødløk
1 stk
grønne bønner
Grønne bønner
150 g
Vann
2 dl
Smør (Melk)
½ ss

Sjysaus

sjysaus
Sjysaus (Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 602 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 42 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt sitronsaft eller eddik på løken og bønnene for ekstra god smak og finere farge.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Potetbåter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
  3. Krydderstekt kyllingbryst: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Krydre kyllingen med kryddermiksen. Legg den opppå potetene på stekebrettet når det gjenstår 10–15 minutter av potetenes steketid, og stek det ferdig sammen. Kyllingens steketid avhenger av størrelsen på kyllingbrystet. Sett gjerne inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader.  
  4. Rødløksglaserte grønne bønner: Skrell og kutt løken i strimler. Kutt endene av de grønne bønnene, og del dem i to hvis de er lange. Kok opp en kjele med 2 dl lettsaltet vann. Damp bønnene under lokk i 1 minutt.
  5. Sjysaus: Ha sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  6. Rødløksglaserte grønne bønner, fortsettelse: Sil vannet av bønnene. Ha løken og ½ ss smør i kjelen med de grønne bønnene, og stek det hele på middels varme i 2 minutter, til løken er blank og bønnene er glaserte av smøret. Krydre med litt salt og pepper. 
  7. Krydderstekt kyllingbryst, fortsettelse: La kyllingen hvile i 5 minutter, før du skjærer den opp i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader, som er perfekt for kyllingbryst.