Fiskegrateng med kokte poteter og råkostsalat med eple, servert med eggesmør
20-30

Fiskegrateng med kokte poteter og råkostsalat med eple, servert med eggesmør

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • sukker
  • olje

Fiskegrateng

fiskegrateng
Fiskegrateng (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
700 g
panering
Panering
1 pakke
Smør (Melk)
1–2 ss

Kokte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Råkostsalat

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
sitron
Sitron
1 stk
Sukker
1 ts

Eggesmør

egg
Egg (Egg)
1 stk
dill
Dill
1 bunt
Smør (Melk)
3 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 925 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 99 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis det blir rester, holder fiskegratengen seg fint i kjøleskapet i noen dager.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
  2. Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Fiskegrateng: Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over paneringen, og fordel 1–2 ss smør på toppen. Stek gratengen i ovnen i omtrent 20 minutter.
  4. Råkostsalat: Skrell gulrøttene. Grovriv gulrøttene og eplet på et rivjern. Bland gulrøttene, eplet og 1 ts sukker i en skål, og smak til med saften fra ¼ av sitronen.
  5. Eggesmør: Kok opp en kjele med vann. Kok egget i 8–9 minutter. Hell av vannet, og avkjøl egget i kaldt vann. Del egget i terninger. 
  6. Eggesmør, fortsettelse: Skyll og finhakk dillen. Smelt omtrent 3 ss smør i en liten kjele, og rør inn eggebitene og dillen rett før servering. 
  7. Servering: Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.