Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker, mager kjøttpølse og stekte bagetter
4.34 (212)
Under 45 min
9 Ingredienser
Klassisk og tradisjonsrik suppe med pølser og søte rotgrønnsaker slår alltid an. Smaker minst like godt dagen etterpå.
Klassisk og tradisjonsrik suppe med pølser og søte rotgrønnsaker slår alltid an. Smaker minst like godt dagen etterpå.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Bygg·
- Havre·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
- vann
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Vann
1 l
Purre
1 stk
Bakepotet
1 stk
Kålrot
300 g
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
Mager kjøttpølse
200–300 g
Grove bagetter
2 stk
Bladpersille
1 bunt
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 743 kcal
- Fett:
- 16 g
- Karbohydrater:
- 112 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du lar retten koke lenger, vil potetene være med på å jevne suppen, og retten vil ligne en lapskaus. Du kan også lage stekte pølser med rotmos, purre og potetbåter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok opp 1 liter vann i en stor kjele, og ha i grønnsaksbuljongen.
Kutt purren i to på langs, og skyll den godt. Skrell bakepoteten, kålroten, gulroten og selleriroten. Kutt purren i skiver, og potetene, kålroten, gulroten og selleriroten i terninger. Skjær pølsene i biter.
Ha grønnsakene i vannet fra punkt 2, og la suppen småkoke i 15–20 minutter, eller til grønnsakene er møre (se tips). Ha i pølsebitene når det gjenstår 5 minutter av suppens koketid. Smak til med salt og pepper.
Stek bagettene som anvist på pakken. Del dem i to på langs, og server dem gjerne med litt smør.
Skyll og grovhakk bladpersillen, og server den til suppen.
Hvis det skulle være noen rester igjen, er suppen fin å fryse.
Vel bekomme!