Fiskekaker med potetmos og frisk råkostsalat, servert med eggesmørsaus
15-20
Glutenfri

Fiskekaker med potetmos og frisk råkostsalat, servert med eggesmørsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • egg
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Råkostsalat

grønt eple
Grønt eple
½–1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sitron
Sitron
½ stk

Potetmos

potetmos
Potetmos (Melk, Laktose)
500 g

Eggesmørsaus

smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
½–1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Egg (Egg)
1 stk

Stekte fiskekaker

fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
480 g

Kokte erter

grønne erter
Grønne erter
125 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 928 kcal
  • Fett 51 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også varme fiskekakene i ovnen på 200 grader i 10–12 minutter.

  1. Råkostsalat: Skyll eller skrell eplet. Skrell gulrøttene, og grovriv dem og eplet på et rivjern. Smak til med saft fra halve sitronen, salt og pepper.
  2. Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
  3. Eggesmørsaus: Kok 1 egg i 8–10 minutter. Skyll egget i kaldt vann, og skrell og kutt det i biter.
  4. Stekte fiskekaker: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side.
  5. Kokte erter: Bruk kjelen du kokte egget i, og kok de grønne ertene i lettsaltet vann i omtrent 2 minutter.
  6. Eggesmørsaus, fortsettelse: Hell smørsausen over i en liten kjele, og varm den opp på middels varme under omrøring. Smak til med salt og saft fra resten av sitronen.
  7. Vel bekomme!