Rice bowl med hoisinstekt kjøttdeig, vårløk, lettsyltet agurk, chilimajones og peanøtter
15-20
Laktosefri

Rice bowl med hoisinstekt kjøttdeig, vårløk, lettsyltet agurk, chilimajones og peanøtter

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Jasminris

jasminris
Jasminris
150 g

Lettsyltet agurk

agurk
Agurk
½–1 stk
ingefær
Ingefær
½ bit
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
3 ss

Grønnsaker

vårløk
Vårløk
½ pakke
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk

Hoisinstekt kjøttdeig

hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
ingefær
Ingefær
½ bit
kjøttdeig av storfe og svin med linser
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
350 g
Vann
½ dl

Servering

lime
Lime
1 stk
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 920 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 95 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Er du glad i koriander, passer det godt som topping. Vær også forsiktig med å servere nøtter til barn under 3 år, da de lett kan settes i halsen.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Lettsyltet agurk: Skyll og kutt agurken i to på langs, og så i tynne skiver. Ha grønnsakene i en skål. Skrell ingefæren, og finriv den på et rivjern. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 3 ss vann i en liten kjele. Ha 1 ts av ingefæren i laken. Hell laken over agurkskivene, og la dem trekke i laken frem til servering.
  3. Grønnsaker: Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skrell og kutt gulrøttene i tynne strimler, eller riv dem på den grove siden av et rivjern.
  4. Hoisinblanding: Bland hoisinsausen med ½ dl vann i en skål, og ha i resten av ingefæren fra punkt 2.
  5. Hoisinstekt kjøttdeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den har fått en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i 2–4 minutter, til den er gjennomstekt. Hell over hoisinblandingen, og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Vend inn halvparten av vårløken, og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper.
  6. Servering: Skyll og kutt limen i båter. Fyll to dype skåler med risen og det hoisinstekte kjøttet. Topp med grønnsakene, den syltede agurken og peanøttene. Server chilimajonesen og limebåtene til retten.