15-20
Laktosefri
Laksefilet med kokte poteter og ovnsbakte grønnsaker, servert med teriyakismørsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Kokte poteter
Delikatessepoteter
300 g
Ovnsbakt laks og grønnsaker
Wokmiks m/grønnkål
300 g
Laksefilet (Fisk)
300 g
Teriyakismørsaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 675 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 47 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til teriyakisausen med litt lime eller sitron.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakt laks og grønnsaker: Fordel wokmiksen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel fiskestykkene i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Stek grønnsakene øverst i ovnen, og laksen under grønnsakene i 8–10 minutter, eller til fisken har en svakt mørkerosa kjerne.
- Teriyakismørsaus: Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen (se tips). Hold sausen varm frem til servering.
- God middag!