Sprøbakt torskefilet med cæsarsalat, krydderbakte potetskiver og sprøtt bacon
20-30
Laktosefri

Sprøbakt torskefilet med cæsarsalat, krydderbakte potetskiver og sprøtt bacon

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper

Krydderbakte potetskiver

poteter
Poteter
350 g
sitruskrydder
Sitruskrydder
1 pakke

Cæsarsalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
cæsardressing
Cæsardressing (Fisk, Sulfitt, Egg, Sennep, Melk)
½–1 pakke

Sprøbakt torskefilet

panert torsk
Panert torsk (Fisk, Hvete)
300 g

Topping

tomat
Tomat
1 stk
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk

Sprøtt bacon

baconterninger
Baconterninger
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 760 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 65 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker ekstra smak på retten, kan du grille tomatene og salaten over høy varme i en grill- eller stekepanne i 2–3 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Krydderbakte potetskiver: Skyll og kutt potetene i omtrent 1 cm tykke skiver. Ha potetskivene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn sitruskrydderet, litt olje og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.  
  3. Sprøtt bacon: Ha baconterningene i en stekepanne, og stek terningene på middels høy varme i 4–5 minutter, eller til baconet er sprøtt. 
  4. Sprøbakt torskefilet: Legg fisken på brettet med potetene når det gjenstår omtrent 15 minutter av potetenes steketid. Stek videre i 15 minutter, eller til fisken er sprø og gjennomvarm og potetene er gjennomstekte.  
  5. Cæsarsalat: Del salaten i to, og skyll den godt. Del salaten i mindre biter med hendene, og ha den i en salatbolle. Vend inn dressingen, og fordel salaten på tallerkener. 
  6. Topping: Skyll og kutt tomaten i terninger. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Legg fisken og potetene opppå salaten, og dryss over tomatterningene, osten og baconet.   
  7. God middag!