20-30
Elgkarbonader med soppsaus, stekt rosenkål med eple, gulrøtter og rørte tyttebær
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Kokte poteter og gulrøtter
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Stekt rosenkål med eple
Rosenkål
200 g
Rødløk
½-1 stk
Grønt eple
½-1 stk
Soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Elgkarbonader
Elgkarbonader (Melk, Laktose)
360 g
Tilbehør
Tyttebær
100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 775 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 85 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gjerne en puré av gulrøttene hvis du ønsker og har tid. Elgkarbonadene kan også varmes i ovnen på 210 grader i 15 minutter.
- Kokte poteter og gulrøtter: Kok potetene i omtrent 25 minutter, eller til de er møre. Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. La gulrotbitene koke med potetene de siste 10 minuttene av potetenes koketid.
- Stekt rosenkål med eple: Rens rosenkålen, og del dem hvis de er store. Skrell og kutt løken i båter. Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rosenkålen, løken og eplet i 3–4 minutter. Krydre med salt og pepper, og ha alt over i en skål.
- Soppsaus: Ha sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme. Hold sausen varm frem til servering.
- Elgkarbonader: Varm opp stekepannen fra punkt 2, og ha i litt olje. Stek elgkarbonadene i 1–2 minutter på hver side.
- Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.