20-30
Pannestekt laksefilet med perlecouscous, paprika og løk, krydret yoghurtdressing og ruccola
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Perlecouscous med paprika og løk
Perlecouscous (Hvete)
125 g
Rødløk
½–1 stk
Gul paprika
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
5 dl
Smør (Melk)
½ ss
Tilbehør
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Ruccola
50 g
Pannestekt laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 681 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 60 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dryss gjerne ristede og grovknuste nøtter over retten ved servering, og smak til couscousen med sitronsaft for ekstra smak.
- Perlecouscous med paprika og løk: Kok opp en kjele med 5 dl vann. Kok perlecouscousen i 10 minutter. Ha den ferdigkokte couscousen over i en sikt, og skyll den i kaldt vann. La couscousen renne av seg i sikten.
- Perlecouscous med paprika og løk, fortsettelse: Skrell rødløken, og skyll og rens paprikaen. Kutt rødløken og paprikaen i omtrent 1 cm store terninger. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løk- og paprikaterningene i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i couscousen, grønnsaksbuljongen, salt og pepper, og vend inn ½ ss smør. Ha couscousen over i en serveringsskål, eller fordel den på tallerkener.
- Tilbehør: Ha yoghurten i en serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og litt salt. Skyll og tørk ruccolaen.
- Pannestekt laksefilet: Tørk stekepannen fra punkt 2 med kjøkkenpapir. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek laksen i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper.
- Servering: Topp retten med ruccolaen, og server yoghurtdressingen til.