Gratinerte nachos med bønner, toppet med hjemmelaget guacamole
Glutenfri

Gratinerte nachos med bønner, toppet med hjemmelaget guacamole

Ny oppskrift
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Rød chili
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Three spice
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Nachochips
1 pakke
Revet mozzarella
90 g
(Melk, Laktose)
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Tomat
1 stk
Guacamole
1 pakke
Lettrømme
75–150 g
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
967 kcal
Fett:
49 g
Karbohydrater:
96 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

I denne retten skal du ha fyllet i bunn, og toppe med nachochips og ost. Du kan også legge nachochips, ost og fyll lagvis, i den rekkefølgen, og avslutte med ost hvis du ønsker en mer tradisjonell nachos-rett.

Varm opp stekeovnen til 220 grader.
Skyll, rens og finhakk chilien. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell og kutt gulroten i terninger, og skyll og kutt paprikaen i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
 Varm opp en stor stekepanne eller en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek chilien, sjalottløken, hvitløken, gulroten og paprikaen i 3–4 minutter, eller til grønnsakene er myke. Tilsett tacokrydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett bønnene og de hakkede tomatene, og kok opp. Smak til med salt, pepper og sukker.
Ha bønnegryten i en smurt ildfast form, og fordel nachochipsene på toppen. Strø over den revne mozzarellaen, og gratiner nachosen midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til osten har smeltet.
 Del limen i båter. Skyll og grovhakk korianderen og tomaten. Vend korianderen og tomaten inn i guacamolen, og smak til med saft fra limen, salt og pepper. Server rømmen, guacamolen og resten av limebåtene til retten.
 Eventuelle rester smaker utmerket til lunsj dagen etter. Oppbevar restene i kjøleskapet.
Vel bekomme!