Gratinerte nachos med bønner, toppet med hjemmelaget guacamole
20-30
Glutenfri

Gratinerte nachos med bønner, toppet med hjemmelaget guacamole

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • sukker

Bønnegryte

rød chili
Rød chili
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
grønn paprika
Grønn paprika
1 stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
three spice
Three spice
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks

Gratinerte nachos

nachochips
Nachochips
1 pakke
revet mozzarella
Revet mozzarella (Melk, Laktose)
90 g

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
tomat
Tomat
1 stk
guacamole
Guacamole
1 pakke
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
75–150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 967 kcal
  • Fett 49 g
  • Karbohydrater 96 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

I denne retten skal du ha fyllet i bunn, og toppe med nachochips og ost. Du kan også legge nachochips, ost og fyll lagvis, i den rekkefølgen, og avslutte med ost hvis du ønsker en mer tradisjonell nachos-rett.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader.
  2. Bønnegryte: Skyll, rens og finhakk chilien. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell og kutt gulroten i terninger, og skyll og kutt paprikaen i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
  3. Bønnegryte, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne eller en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek chilien, sjalottløken, hvitløken, gulroten og paprikaen i 3–4 minutter, eller til grønnsakene er myke. Tilsett tacokrydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett bønnene og de hakkede tomatene, og kok opp. Smak til med salt, pepper og sukker.
  4. Gratinerte nachos: Ha bønnegryten i en smurt ildfast form, og fordel nachochipsene på toppen. Strø over den revne mozzarellaen, og gratiner nachosen midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til osten har smeltet.
  5. Tilbehør: Del limen i båter. Skyll og grovhakk korianderen og tomaten. Vend korianderen og tomaten inn i guacamolen, og smak til med saft fra limen, salt og pepper. Server rømmen, guacamolen og resten av limebåtene til retten.
  6. Restetips: Eventuelle rester smaker utmerket til lunsj dagen etter. Oppbevar restene i kjøleskapet.