Kremet linguine med spicy arrabiatasaus, squash og pinjekjerner toppet med Grande Premium
20-30

Kremet linguine med spicy arrabiatasaus, squash og pinjekjerner toppet med Grande Premium

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • pepper
  • salt
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Ovnsbakt squash og pinjekjerner

squash
Squash
1 stk
pinjekjerner
Pinjekjerner
1 pakke

Arrabiatasaus

rødløk
Rødløk
½ stk
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
rød chili
Rød chili
1 stk
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
moste tomater
Moste tomater
350 ml

Kremet linguine

pasta
Pasta (Hvete)
200 g
egg
Egg (Egg)
2 stk
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g

Tilbehør

ruccola
Ruccola
100 g
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 770 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 91 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt squash og pinjekjerner: Skyll og kutt squashen i skiver på omtrent ½ cm. Fordel squashen utover et kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir, og strø over litt salt. La den ligge i omtrent 5 minutter. Skyll squashskivene i kaldt vann, og tørk dem. Fordel squashen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek squashen i ovnen i 12–15 minutter, til den er gyllen. Stek pinjekjernene sammen med squashen de siste 3 minuttene av steketiden.
  3. Arrabiatasaus: Skrell og finhakk rødløken, hvitløken og chilien. Varm opp en stor kjele til middels varme, og ha i litt olivenolje. Stek rødløken, hvitløken og ønsket mengde av chilien og basilikum- og oreganokrydderet i 3–4 minutter, eller til løken er blank. Ha i de moste tomatene, og la arrabiatasausen småkoke i 10–12 minutter. 
  4. Linguine: Tilbered ønsket mengde av pastaen som anvist på pakken. Spar på omtrent ½ dl av pastavannet, og sil pastaen. Ha pastaen tilbake i kjelen.
  5. Kremet linguine: Knekk eggene, og skill eggeplommene fra eggehvitene. Bland sammen eggeplommene, crème fraîchen og litt pepper i en bolle. Sett kjelen med pastaen på en kokeplate på middels høy varme, og vend inn den kremede eggeblandingen. Varm det hele opp under omrøring, til blandingen har tyknet. Spe på med litt av pastavannet ved behov, til den kremede fullkornsliguinen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
  6. Tilbehør: Skyll ruccolaen, ha den i en serveringsskål og vend inn litt olivenolje og salt. Topp pastaen med Grande Premium-osten ved servering.