Grønnsakswok med aromasopp, stekt egg, vårløk og peanøtter
20-30
Laktosefri

Grønnsakswok med aromasopp, stekt egg, vårløk og peanøtter

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • kokevann
  • olje
  • soyasaus

Eggenudler

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g

Wok

aromasopp
Aromasopp
200 g
pak choy
Pak choy
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
bønnespirer
Bønnespirer
1 pakke
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Kokevann
½ dl

Speilegg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Topping

vårløk
Vårløk
1 pakke
rød chili
Rød chili
1 stk
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
lime
Lime
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 660 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne to panner til å wokke, eller wokk i to omganger hvis det blir for stor mengde i pannen.

  1. EggenudlerTilbered nudlene som anvist på pakken. Ta vare på omtrent ½ dl av kokevannet når du heller av vannet. 
  2. Wok: Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Skyll pak choyen, og del den i skiver. Skrell og del gulroten i skiver. Skrell og del rødløken i tynne skiver. 
  3. Speilegg: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Knekk eggene i stekepannen, og stek dem i omtrent 3 minutter.
  4. Wok, fortsettelse: Varm opp en stekepanne eller wok til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til soppen er gyllen. Legg soppen på en tallerken. Ha ingefærblandingen i pannen, vend inn pak choyen, gulroten og rødløken, og wokk grønnsakene i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og ha soppen tilbake i pannen sammen med bønnespirene, woksausen og de ferdigkokte nudlene. Spe med litt av kokevannet fra nudlene, til woksausen har ønsket konsistens. 
  5. Topping:  Skyll og del vårløken i tynne skiver. Skyll og del chilien i skiver. Topp retten med peanøttene, chiliskivene og vårløken. Del limen i båter, og server limebåtene og litt soyasaus til retten.