20-30
Laktosefri
Grønnsakswok med aromasopp, stekt egg, vårløk og peanøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- kokevann
- olje
- soyasaus
Eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Wok
Aromasopp
200 g
Pak choy
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Bønnespirer
1 pakke
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Kokevann
½ dl
Speilegg
Egg (Egg)
2 stk
Topping
Vårløk
1 pakke
Rød chili
1 stk
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Lime
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 660 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 72 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne to panner til å wokke, eller wokk i to omganger hvis det blir for stor mengde i pannen.
- Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken. Ta vare på omtrent ½ dl av kokevannet når du heller av vannet.
- Wok: Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Skyll pak choyen, og del den i skiver. Skrell og del gulroten i skiver. Skrell og del rødløken i tynne skiver.
- Speilegg: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Knekk eggene i stekepannen, og stek dem i omtrent 3 minutter.
- Wok, fortsettelse: Varm opp en stekepanne eller wok til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til soppen er gyllen. Legg soppen på en tallerken. Ha ingefærblandingen i pannen, vend inn pak choyen, gulroten og rødløken, og wokk grønnsakene i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og ha soppen tilbake i pannen sammen med bønnespirene, woksausen og de ferdigkokte nudlene. Spe med litt av kokevannet fra nudlene, til woksausen har ønsket konsistens.
- Topping: Skyll og del vårløken i tynne skiver. Skyll og del chilien i skiver. Topp retten med peanøttene, chiliskivene og vårløken. Del limen i båter, og server limebåtene og litt soyasaus til retten.