15-20
Taco med meksikanske fiskepinner, limesyltede grønnsaker og guacamole
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- sukker
- salt
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
Meksikanske fiskepinner og hvetetortillaer
Meksikanske fiskepinner (Fisk, Hvete)
400 g
Hvetetortillaer (Hvete)
4 stk
Limesyltede grønnsaker
Gulrot
1 stk
Rødløk
½ stk
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Topping
Lime
½ stk
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
Guacamole
1 pakke
Salat
Hjertesalat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 979 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 119 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Liker du koriander, passer det helt supert i denne retten.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Meksikanske fiskepinner og hvetetortillaer: Fordel fiskepinnene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til de er sprø. Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen sammen med fiskepinnene de siste 7–8 minuttene av fiskepinnenes steketid.
- Limesyltede grønnsaker: Skrell gulroten og rødløken. Kutt løken i tynne skiver, og grovriv gulroten på et rivjern. Bland sammen gulroten, løken, rødkålen, saften fra limen, 1 ts sukker og litt salt i en serveringsskål. La grønnsakene stå og trekke frem til servering.
- Salat: Kutt enden av salaten, skyll salatbladene i kaldt vann, og ha dem i en serveringsskål.
- Topping: Kutt resten av limen i båter. Fyll tortillaene med salaten, fiskepinnene, de syltede grønnsakene, urtedressingen og guacamolen. Server limebåtene til retten.