Medisterkaker i brun saus med kokte grønnsaker, servert med rotmos og rødkål
15-20

Medisterkaker i brun saus med kokte grønnsaker, servert med rotmos og rødkål

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • smør

Kokte grønnsaker

brokkoli
Brokkoli
1 stk
småpoteter
Småpoteter
300 g

Rotmos og rødkål

rotmos
Rotmos (Melk, Laktose)
500 g
rødkål
Rødkål
1 pakke

Medisterkaker i brun saus

medisterkaker
Medisterkaker (Melk, Laktose)
390 g
brun saus
Brun saus (Hvete, Melk, Laktose)
½ pakke

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1102 kcal
  • Fett 59 g
  • Karbohydrater 108 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til rødkålen med litt meierismør og 1–2 ts rødvinseddik (eller annen eddik) for ekstra god og litt syrlig smak.

  1. Kokte grønnsaker: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok potetene i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok brokkolien sammen med potetene de siste 2 minuttene av potetenes koketid.
  2. Rotmos og rødkål: Kok opp en kjele med vann. Legg posene med rotmos og rødkål i vannet, og la dem småkoke i omtrent 15 minutter. 
  3. Medisterkaker i brun saus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side. Ha i sausen, og gi det hele et lite oppkok.
  4. Rotmos og rødkål, fortsettelse: Ha rotmosen og rødkålen over i hver sin serveringsskål, og smak til rotmosen med salt (se tips).
  5. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.