Soyaglasert kylling og stekt grønnsaksris, med curry- og mangodressing og lime
15-20
Laktosefri

Soyaglasert kylling og stekt grønnsaksris, med curry- og mangodressing og lime

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Stekt grønnsaksris

jasminris
Jasminris
150 g
gulrot
Gulrot
1 stk
gul løk
Gul løk
½–1 stk
mais
Mais
½–1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
grønne erter
Grønne erter
1 pakke

Soyaglasert kylling

sous vide-kyllingfilet
Sous vide-kyllingfilet
300 g
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 856 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 90 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke har en stor stekepanne, er det lurt å steke risen i to omganger for å enklere få en fin stekeskorpe.

  1. Stekt grønnsaksris: Tilbered risen som anvist på pakken, men kutt ned et par minutter på koketiden. 
  2. Stekt grønnsaksris, fortsettelseSkrell gulroten og løken. Kutt gulroten i små terninger, og grovhakk løken. Sil laken av maisen.
  3. Soyaglasert kylling: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Tilsett den kinesiske wok- og dippsausen, og kok opp. La den soyaglaserte kyllingen stå på lav varme frem til servering.
  4. Stekt grønnsaksris, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrotterningene i 2–3 minutter, eller til de så vidt er møre. Tilsett løken, ønsket mengde av ingefærblandingen, ertene og maisen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha grønnsakene over på et fat. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek risen i 3–4 minutter, til den er lett gyllen (se tips). Ha grønnsakene tilbake i pannen, og bland dem sammen med risen. Smak til med salt og pepper.
  5. Servering: Kutt limen i båter, og server limebåtene og curry- og mangodressingen til retten.