15-20
Glutenfri
Kveitefilet med poteter og ovnsbakte gulrøtter med spinat og smørsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- vann
- salt
Kokte poteter
Småpoteter
300 g
Ovnsbakte gulrøtter med spinat
Gulrøtter
400 g
Spinat
50 g
Smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
1 pakke
Posjert kveitefilet
Kveitefilet m/skinn (Fisk)
375 g
Vann
1 l
Salt
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 684 kcal
- Fett 41 g
- Karbohydrater 41 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smørsausen kan også varmes direkte i en kjele under omrøring. Du kan også smake til sausen med litt sitronsaft eller finhakkede urter hvis du har.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft, og kok opp en kjele med 1 liter vann og ½ ss salt til fisken.
- Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakte gulrøtter med spinat: Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skyll spinaten. Ha gulrøttene over i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 10–12 minutter. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn spinaten.
- Smørsaus: Legg posen med smørsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar (se tips).
- Posjert kveitefilet: Skru ned varmen på kjelen fra punkt 1 til lav varme. Ha fisken i kjelen, og la den trekke i vannet i 7–8 minutter, eller til den begynner å flake seg og du lett kan dra av skinnet.
- Nyt måltidet!