Kveitefilet med poteter og ovnsbakte gulrøtter med spinat og smørsaus
15-20
Glutenfri

Kveitefilet med poteter og ovnsbakte gulrøtter med spinat og smørsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt

Kokte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Ovnsbakte gulrøtter med spinat

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
spinat
Spinat
50 g

Smørsaus

smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
1 pakke

Posjert kveitefilet

kveitefilet m/skinn
Kveitefilet m/skinn (Fisk)
375 g
Vann
1 l
Salt
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 684 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 41 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smørsausen kan også varmes direkte i en kjele under omrøring. Du kan også smake til sausen med litt sitronsaft eller finhakkede urter hvis du har.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft, og kok opp en kjele med 1 liter vann og ½ ss salt til fisken.
  2. Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Ovnsbakte gulrøtter med spinat: Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skyll spinaten. Ha gulrøttene over i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 10–12 minutter. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn spinaten.
  4. Smørsaus: Legg posen med smørsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar (se tips).
  5. Posjert kveitefilet: Skru ned varmen på kjelen fra punkt 1 til lav varme. Ha fisken i kjelen, og la den trekke i vannet i 7–8 minutter, eller til den begynner å flake seg og du lett kan dra av skinnet.
  6. Nyt måltidet!