Vegetarschnitzler med selleri- og potetpuré, bakte beter, hvite bønner og appelsin, servert med steinsoppsaus
20-30

Vegetarschnitzler med selleri- og potetpuré, bakte beter, hvite bønner og appelsin, servert med steinsoppsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • havre,
  • hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Selleri- og potetpuré

sellerirot
Sellerirot (Selleri)
1 bit
mandelpoteter
Mandelpoteter
400 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl

Bakte beter, hvite bønner og appelsin

rødbete
Rødbete
1 stk
gulbete
Gulbete
1 stk
hvite bønner
Hvite bønner
1 pakke
grønnkål
Grønnkål
50 g
appelsin
Appelsin
½–1 stk

Steinsoppsaus

steinsoppsaus
Steinsoppsaus (Melk, Laktose)
½–1 pakke

Vegetarschnitzler

vegetarschnitzler
Vegetarschnitzler (Selleri, Havre, Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 872 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 104 g
  • Protein 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du skjære appelsinfileter? Kutt bort toppen og bunnen på appelsinen og plasser den på en fjøl. Skjær vekk skallet, og skjær ut en og en appelsinfilet mellom de hvite hinnene.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader. 
  2. Selleri- og potetpuré: Skrell og kutt selleriroten i grove biter. Skrell potetene. Kok opp en kjele med usaltet vann, og skru ned varmen på platen slik at vannet er rett under kokepunktet. La selleriroten og potetene trekke i vannet i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Bakte beter, hvite bønner og appelsin: Skrell og kutt betene i båter. Fordel rødbeten på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og gulbeten på den andre siden. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek betene i ovnen i omtrent 25 minutter.
  4. Bakte beter, hvite bønner og appelsin, fortsettelse: Hell vannet av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Bland de hvite bønnene og grønnkålen med betene, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek grønnsakene videre i ovnen i 5 minutter. Skrell og del appelsinen i båter, og bland båtene med de ferdigstekte grønnsakene.
  5. Steinsoppsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  6. Vegetarschnitzler: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
  7. Selleri- og potetpuré, fortsettelse: Sil vannet av den gjennomkokte selleriroten og potetene. La grønnsakene dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos grønnsakene sammen med 1 ss smør. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til selleri- og potetpuréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.