Squashrøsti med dill, ristede pinjekjerner og potet- og chevresalat
30-45

Squashrøsti med dill, ristede pinjekjerner og potet- og chevresalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • hvetemel
  • sukker
  • salt
  • olje

Potet- og chevresalat

poteter
Poteter
350 g
ruccola
Ruccola
50 g
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke
chevre
Chevre (Melk, Laktose)
100 g

Ristede pinjekjerner

pinjekjerner
Pinjekjerner
1 pakke

Squashrøsti

squash
Squash
1 stk
dill
Dill
1 bunt
Revet ost (Melk, Laktose)
100 g
egg
Egg (Egg)
2 stk
Hvetemel (Hvete)
1 dl
Sukker
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 810 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 56 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp røstiene med litt honning for mer sødme, eller litt limesaft for mer syrlighet.

  1. Potet- og chevresalat: Del potetene i fire, og kok dem i omtrent 8–10 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  2. Ristede pinjekjerner: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i 30–60 sekunder, til de er gylne. Legg de ristede pinjekjernene over på et fat.
  3. Squashrøsti: Skyll squashen, og riv den på den grove siden av et rivjern. Ha den revne squashen i et dørslag, og strø over litt salt. La squashen stå i et par minutter, før du klemmer ut væsken med hendene. Skyll og finhakk dillen. Bland sammen squashen, dillen, den revne ost, eggene, 1 dl hvetemel, 1 ts sukker og litt salt i en bolle. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek små, flate kaker av squashblandingen i 4–5 minutter på hver side. Legg røstiene over på en tallerken, og dekk dem med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme frem til servering. 
  4. Potet- og chevresalat, fortsettelseSkyll ruccolaen i kaldt vann, og bland sammen ruccolaen og de ferdigkokte potetene i en skål, og vend inn sennepsvinaigretten. Skjær chevren i tynne skiver, og topp salaten med chevreskivene. 
  5. Servering: Topp squashrøstiene med de ristede pinjekjernene og potet- og chevresalaten.