Taco med ristede kikerter, syltet rødløk, koriander- og pasjonsfruktsalsa og chilimajones
20-30
Glutenfri
Laktosefri

Taco med ristede kikerter, syltet rødløk, koriander- og pasjonsfruktsalsa og chilimajones

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • vann
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • aluminiumsfolie

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
½ stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
3 ss
Vann
½ dl

Pasjonsfrukt- og koriandersalsa

rødløk
Rødløk
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
pasjonsfrukt
Pasjonsfrukt
1 stk
lime
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss

Aromasopp, kikerter og mais

kikerter
Kikerter
1 pakke
maiskorn
Maiskorn
1 pakke
aromasopp
Aromasopp
200 g
three spice
Three spice
1 pakke

Maistortillaer

maistortillaer
Maistortillaer
1 pakke

Taco

avokado
Avokado
1 stk
lime
Lime
½ stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
koriander
Koriander
½ bunt
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 779 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag en frisk guacamole av avokadoen hvis du vil.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i to. Kutt halve løken i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik med 3 ss sukker og ½ dl vann i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La den syltede rødløken trekke i laken frem til servering.
  3. Pasjonsfrukt- og koriandersalsa: Finhakk resten av rødløken. Skyll og finhakk hele korianderen. Del pasjonsfrukten i to, og skrap ut frøene med en skje. Bland sammen løken, halvparten av korianderen og pasjonsfruktfrøene i en skål, og smak til med 1 ss olivenolje og saften fra halve limen.
  4. Aromasopp, kikerter og mais: Sil laken av kikertene og maisen, og skyll dem i kaldt vann. Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i omtrent 2 minutter, eller til den er gyllen. Ha i kikertene og maisen, og stek det i 2–3 minutter, eller til det er gyllent. Skru ned varmen til middels, smak til med tacokrydderet og salt. Stek videre i et par minutter til.
  5. Maistortillaer: Pakk maistortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering. 
  6. Taco: Del avokadoen i skiver. Del resten av limen i båter, og server båtene til retten. Ha rødkålen, avokadoskivene, chilimajonesen og resten av korianderen i hver sin serveringsskål.
  7. Nyt måltidet!