Chilistekt kyllinglårfilet med sprøstekt ingefær og hvitløk, brokkoli og eggenudler
20-30
Laktosefri

Chilistekt kyllinglårfilet med sprøstekt ingefær og hvitløk, brokkoli og eggenudler

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • hvete,
  • cashewnøtter,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Eggenudler

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke

Sprøstekt ingefær og hvitløk

ingefær
Ingefær
1 bit
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
1 stk

Chilistekt kyllinglårfilet med brokkoli

rød chili
Rød chili
½–1 stk
gul løk
Gul løk
½–1 stk
brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
maisstivelse
Maisstivelse
1 pakke
thaibasilikum
Thaibasilikum
½ bunt
cashewnøtter
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
40 g

Topping

thaibasilikum
Thaibasilikum
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 752 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 77 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også wokke kyllingen med hvitløken og ingefæren, hvis du synes det er enklere.

  1. Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken. 
  2. Sprøstekt ingefær og hvitløk: Skrell ingefæren og hvitløken, og kutt dem i strimler på tykkelse med fyrstikker. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek ingefæren og hvitløken i 2–3 minutter, til de er sprø. Legg strimlene over på et kjøkkenpapir.  
  3. Chilistekt kyllinglårfilet med brokkoli og cashewnøtter: Skyll og kutt chilien i skiver. Skrell og kutt løken i strimler. Del brokkolien i små buketter. Skrell brokkolistilken, og kutt den i tynne, lange staver. Del kyllingen i strimler, og bland strimlene og maisstivelsen i en bolle. Skyll og grovhakk halvparten av thaibasilikumen. 
  4. Chilistekt kyllinglårfilet med brokkoli og cashewnøtter, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingstrimlene, chilien og cashewnøttene i 1–2 minutter, til kyllingen er gyllen. Stek det gjerne i flere omganger slik at kyllingen blir stekt, og ikke kokt. Legg kyllingstrimlene over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek brokkolien og løken i 2–3 minutter. Ha kyllingen tilbake i stekepannen, og opp. Vend inn den grovhakkede thaibasilikumen, og krydre med salt og pepper.   
  5. Eggenudler, fortsettelse: Sil vannet av de ferdigkokte nudlene, og vend inn wok- og dippsausen.
  6. Servering: Fordel nudlene, kyllingen og grønnsakene på tallerkener, og topp med resten av thaibasilikumen, den sprøstekte ingefæren og hvitløken.