Teriyakibakt laksefilet med syrlig rødkål, ristet avokado, fullkornsris og koriander
20-30
Laktosefri

Teriyakibakt laksefilet med syrlig rødkål, ristet avokado, fullkornsris og koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • olje
  • salt
  • sukker

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g

Teriyakibakt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
325 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Ristet avokado

avokado
Avokado
1 stk
chiliflak
Chiliflak
1 pakke

Syrlig rødkål

rødkål
Rødkål
150 g
lime
Lime
1 stk
Vann
2 ss

Topping

koriander
Koriander
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 789 kcal
  • Fett 44 g
  • Karbohydrater 57 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Avokadoen egner seg best til steking hvis den ikke er overmoden. Er den overmoden, bør den serveres rå, og toppes med litt salt og olivenolje.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.   
  2. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  3. Teriyakibakt laks: Legg fisken i en smurt ildfast form, og fordel teriyakisausen over fiskestykkene. Topp fisken med 1 ss smør, og stek den midt i ovnen i 8–10 minutter.    
  4. Ristet avokado: Del avokadoen i to, og fjern steinen. Skrap ut avokadokjøttet med en skje, og del hver av halvdelene i to, slik at du har fire omtrent like store biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og gni snittflatene på avokadobitene inn med litt olje. Stek avokadobitene i 1–2 minutter, og legg dem over på en tallerken. Krydre avokadobitene med chiliflakene og litt salt. 
  5. Syrlig rødkål: Finsnitt ønsket mengde av rødkålen. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Tilsett litt saft fra limen, 2 ss vann og litt sukker. Stek det hele i 2–3 minutter, til væsken har trukket seg inn i kålen. Smak til med salt.  
  6. Topping: Skyll og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen ved servering. 
  7. God middag!