15-20
Laktosefri
Pad thai med kyllingfilet, eggenudler og bønnespirer, toppet med hakkede peanøtter og koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- soyasaus
Eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Pad thai
Gulrøtter
2 stk
Vårløk
1 pakke
Skivet kyllingfilet
300 g
Egg (Egg)
2 stk
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Sweet chili-saus
1 pakke
Bønnespirer
1 pakke
Servering
Lime
1 stk
Koriander
½–1 bunt
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 755 kcal
- Fett 17 g
- Karbohydrater 87 g
- Protein 63 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Unngå å servere nøtter til barn under 3 år, da de lett kan sette dem i halsen.
- Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
- Pad thai: Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Kutt vårløken i tynne skiver. Skjær kyllingen i mindre biter.
- Pad thai, fortsettelse: Varm opp en stor wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Smak til med salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels høy varme. Knekk eggene i stekepannen, og rør dem sammen med kyllingen i 1–2 minutter, til det begynner å ligne på eggerøre. Tilsett gulrøttene, nudlene, soya- og ingefærsausen og sweet chili-sausen. Varm opp, og bland alt godt sammen. Smak til med salt eller soyasaus. Skru av varmen, og vend inn bønnespirene og vårløken.
- Servering: Kutt limen i båter. Skyll og grovhakk korianderen. Strø korianderen og de hakkede peanøttene over pad thaien før servering, og server limebåtene til retten (se tips).