Pad thai med kyllingfilet, eggenudler og bønnespirer, toppet med hakkede peanøtter og koriander
15-20
Laktosefri

Pad thai med kyllingfilet, eggenudler og bønnespirer, toppet med hakkede peanøtter og koriander

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • soyasaus

Eggenudler

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g

Pad thai

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
vårløk
Vårløk
1 pakke
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
egg
Egg (Egg)
2 stk
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
sweet chili-saus
Sweet chili-saus
1 pakke
bønnespirer
Bønnespirer
1 pakke

Servering

lime
Lime
1 stk
koriander
Koriander
½–1 bunt
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 755 kcal
  • Fett 17 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 63 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Unngå å servere nøtter til barn under 3 år, da de lett kan sette dem i halsen.

  1. Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken. 
  2. Pad thai: Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Kutt vårløken i tynne skiver. Skjær kyllingen i mindre biter.
  3. Pad thai, fortsettelse: Varm opp en stor wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Smak til med salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels høy varme. Knekk eggene i stekepannen, og rør dem sammen med kyllingen i 1–2 minutter, til det begynner å ligne på eggerøre. Tilsett gulrøttene, nudlene, soya- og ingefærsausen og sweet chili-sausen. Varm opp, og bland alt godt sammen. Smak til med salt eller soyasaus. Skru av varmen, og vend inn bønnespirene og vårløken.
  4. Servering: Kutt limen i båter. Skyll og grovhakk korianderen. Strø korianderen og de hakkede peanøttene over pad thaien før servering, og server limebåtene til retten (se tips).