Nachos med kyllingkjøttdeig og bønner, servert med salsa, guacamole og rømme
20-30
Glutenfri

Nachos med kyllingkjøttdeig og bønner, servert med salsa, guacamole og rømme

Meksikansk streetfood bugner av farger og smaker. Varme nachos med kylling og friske grønnsaker passer like bra til hverdag som til fest.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Topping

rødløk
Rødløk
1 stk
lime
Lime
½ stk
rød chili
Rød chili
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
Sukker
1 ts

Kyllingkjøttdeig og bønner

kidneybønner
Kidneybønner
1 pakke
kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
360 g
mexican BBQ
Mexican BBQ (Sulfitt)
1 pakke

Nachos

nachochips
Nachochips
1 pakke
revet mozzarella
Revet mozzarella (Melk, Laktose)
180 g

Tilbehør

lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
guacamole
Guacamole
1 pakke
tomatsalsa
Tomatsalsa
85 g
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1391 kcal
  • Fett 76 g
  • Karbohydrater 95 g
  • Protein 81 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland salsaen med kyllingkjøttdeigen og bønnene etter at det er stekt.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Topping: Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Bland saften fra halve limen med 1 ts sukker i en skål, og ha løken i laken. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Rens og kutt paprikaen i terninger. Skyll korianderen, rist av vannet og grovhakk den.
  3. Kyllingkjøttdeig og bønner: Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og ha i det meksikanske grillkrydderet og kidneybønnene. Stek det hele videre i 3–4 minutter, til kjøttdeigen er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
  4. Nachos: Fordel nachosen på et stekebrett med aluminiumsfolie, eller i en ildfast form. Ha den revne mozzarellaen over chipsene, og stek dem i ovnen i 5–6 minutter, eller til osten er gyllen. Fordel den varme kyllingen og bønnene utover chipsene, og ha over toppingen.  
  5. Tilbehør: Ha rømmen, guacamolen og salsaen i hver sin serveringsskål. Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.