Appelsin- og krydderstekt filetstykke av svin med bygg- og betesalat med spinat og fetaost
20-30

Appelsin- og krydderstekt filetstykke av svin med bygg- og betesalat med spinat og fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • bygg,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Bygg- og betesalat med spinat og fetaost

rødbeter
Rødbeter
2 stk
gulbete
Gulbete
1 stk
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
spinat
Spinat
100 g
byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
Smør (Melk)
½ ss

Appelsin- og krydderstekt filetstykke av svin

appelsinskall
Appelsinskall
1 ts
filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke

Appelsinsjy

appelsin
Appelsin
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 631 kcal
  • Fett 16 g
  • Karbohydrater 69 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjøttet kan stekes i skiver hvis du ønsker en litt enklere tilberedning av denne retten.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
  2. Bygg- og betesalat med spinat og fetaost: Skrell rødbetene, gulbeten og hvitløken. Skyll spinaten. Kutt betene i jevnstore biter. Fordel betene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er møre. Tilbered byggkornene som anvist på pakken.
  3. Appelsin- og krydderstekt filetstykke av svin: Skyll appelsinen, og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet på alle sider, i 3–4 minutter. Ha kjøttet over i en ildfast form, strø over 1 ts av appelsinskallet og det tyrkiske krydderet. Stek kjøttet nederst i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til det har en kjernetemperatur på omtrent 65 grader. La kjøttet hvile i 4 minutter før du skjærer det i skiver.
  4. Appelsinsjy: Del appelsinen i to, og press saften over i stekepannen du brukte til kjøttet. Pisk inn 1 ss smør, og smak til med ½ ss soyasaus. Ha stekesjyen fra kjøttet over i stekepannen.
  5. Bygg- og betesalat med spinat og fetaost, fortsettelse: Finhakk hvitløken. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i ½ ss smør. Tilsett spinaten, hvitløken og de kokte byggkornene. Stek det hele i omtrent 2 minutter, eller til spinaten har falt sammen. Vend inn de ovnsbakte betene, og krydre med salt og pepper.   
  6. Servering: Smuldre fetaosten over kjøttet og bygg- og betesalaten servering.