Ingredienser
2 pers
Allergener
Basisvarer
- melk
- olje
- salt
- pepper
- smør
- olivenolje
Søtpoteter
2 stk
Gulrøtter
200 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Gul løk
1 stk
Karbonadedeig
300 g
Moste tomater
1 flaske
Hjertesalat
1 stk
Vårløk
1 pakke
Melk
Olje
Salt
Pepper
Smør
Olivenolje
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt basilikum i kjøttsausen og revet parmesan i søtpotetmosen for ekstra smak.
- Sett stekeovnen på 220 grader.
- Skrell søtpotetene, og kutt dem i grove biter. Ha søtpotetbitene i en kjele med vann, og kok dem i 15-20 minutter, eller til de er møre.
- Skrell gulrøttene, og riv dem på et rivjern. Skrell hvitløken, og finhakk den og løken.
- Kjøttsaus: Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek karbonadedeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen, tilsett grønnsakene fra punkt 3, og stek videre i 3-4 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt. Hell over tomatsausen, og krydre med salt og pepper. La kjøttsausen koke på lav varme.
- Søtpotetmos: Hell vannet av søtpotetene, og mos dem sammen med 1/2 dl melk, 1 ts smør og litt salt og pepper.
- Kjøttform: Ha kjøttsausen over i en ildfast form, og fordel søtpotetmosen jevnt over kjøttsausen. Stek formen i ovnen i ca. 15 minutter.
- Vårløksalat: Vask og kutt hjertesalaten og vårløken i strimler. Bland salat- og vårløkstrimlene sammen i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
- Energiinnhold per porsjon: 501 kcal. Protein: 41 g. Karbohydrater: 54 g. Fett: 11 g. *Hvorav mettet fett: 2 g.