Kjøttform med søtpotetlokk og vårløksalat
40-45

Kjøttform med søtpotetlokk og vårløksalat

Ingredienser

Allergener

    Basisvarer

    • melk
    • olje
    • salt
    • pepper
    • smør
    • olivenolje

    søtpoteter
    Søtpoteter
    2 stk
    gulrøtter
    Gulrøtter
    200 g
    kinesisk hvitløk
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    gul løk
    Gul løk
    1 stk
    karbonadedeig
    Karbonadedeig
    300 g
    moste tomater
    Moste tomater
    1 flaske
    hjertesalat
    Hjertesalat
    1 stk
    vårløk
    Vårløk
    1 pakke
    Melk
    Olje
    Salt
    Pepper
    Smør
    Olivenolje
    Næringsinnhold per porsjon
    • Energi 0 kcal
    • Fett 0 g
    • Karbohydrater 0 g
    • Protein 0 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt basilikum i kjøttsausen og revet parmesan i søtpotetmosen for ekstra smak.

    1. Sett stekeovnen på 220 grader.
    2. Skrell søtpotetene, og kutt dem i grove biter. Ha søtpotetbitene i en kjele med vann, og kok dem i 15-20 minutter, eller til de er møre.
    3. Skrell gulrøttene, og riv dem på et rivjern. Skrell hvitløken, og finhakk den og løken.
    4. Kjøttsaus: Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek karbonadedeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen, tilsett grønnsakene fra punkt 3, og stek videre i 3-4 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt. Hell over tomatsausen, og krydre med salt og pepper. La kjøttsausen koke på lav varme.
    5. Søtpotetmos: Hell vannet av søtpotetene, og mos dem sammen med 1/2 dl melk, 1 ts smør og litt salt og pepper.
    6. Kjøttform: Ha kjøttsausen over i en ildfast form, og fordel søtpotetmosen jevnt over kjøttsausen. Stek formen i ovnen i ca. 15 minutter.
    7. Vårløksalat: Vask og kutt hjertesalaten og vårløken i strimler. Bland salat- og vårløkstrimlene sammen i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
    8. Energiinnhold per porsjon: 501 kcal. Protein: 41 g. Karbohydrater: 54 g. Fett: 11 g. *Hvorav mettet fett: 2 g.