15-20
Laktosefri
Rice bowl med hoisinstekt kjøttdeig, syltet rødløk og grønne erter, servert med chilimajones og peanøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- peanøtter,
- soya
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- vann
- olje
- salt
- pepper
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
3 ss
Jasminris
Jasminris
150 g
Grønnsaker
Vårløk
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Koriander
½ bunt
Hoisinstekt kjøttdeig
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
350 g
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
Servering
Lime
1 stk
Grønne erter
1 pakke
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1036 kcal
- Fett 45 g
- Karbohydrater 107 g
- Protein 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vær forsiktig med å servere nøtter til barn under 3 år, da de lett kan settes i halsen.
- Syltet rødløk: Del løken i to på langs, skrell den, og kutt hver halvdel i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 3 ss vann i en liten kjele. Ha løken i en skål, hell over den varme laken, og la løken trekke i laken frem til servering. Vend litt på løken underveis.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Grønnsaker: Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skyll og grovhakk korianderen.
- Hoisinstekt kjøttdeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den har fått en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i 2–4 minutter, til den er gjennomstekt. Tilsett hoisinsausen og ønsket mengde av sesam- og chilisausen, bland godt, og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Vend inn vårløken helt til slutt, og smak til med salt og pepper ved behov.
- Servering: Kutt limen i båter. Fyll fire dype skåler med risen og det hoisinstekte kjøttet. Topp med gulrøttene, ertene, korianderen, den syltede rødløken og peanøttene. Server chilimajonesen og limebåtene til retten.