Rice bowl med hoisinstekt kjøttdeig, syltet rødløk og grønne erter, servert med chilimajones og peanøtter
15-20
Laktosefri

Rice bowl med hoisinstekt kjøttdeig, syltet rødløk og grønne erter, servert med chilimajones og peanøtter

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
3 ss

Jasminris

jasminris
Jasminris
150 g

Grønnsaker

vårløk
Vårløk
1 pakke
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
koriander
Koriander
½ bunt

Hoisinstekt kjøttdeig

kjøttdeig av storfe og svin med linser
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
350 g
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
sesam- og chilisaus
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke

Servering

lime
Lime
1 stk
grønne erter
Grønne erter
1 pakke
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1036 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 107 g
  • Protein 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vær forsiktig med å servere nøtter til barn under 3 år, da de lett kan settes i halsen.

  1. Syltet rødløk: Del løken i to på langs, skrell den, og kutt hver halvdel i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 3 ss vann i en liten kjele. Ha løken i en skål, hell over den varme laken, og la løken trekke i laken frem til servering. Vend litt på løken underveis.
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Grønnsaker: Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skyll og grovhakk korianderen.
  4. Hoisinstekt kjøttdeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den har fått en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i 2–4 minutter, til den er gjennomstekt. Tilsett hoisinsausen og ønsket mengde av sesam- og chilisausen, bland godt, og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Vend inn vårløken helt til slutt, og smak til med salt og pepper ved behov.
  5. Servering: Kutt limen i båter. Fyll fire dype skåler med risen og det hoisinstekte kjøttet. Topp med gulrøttene, ertene, korianderen, den syltede rødløken og peanøttene. Server chilimajonesen og limebåtene til retten.