Marrokansk gulrotsalat med rødbetefalafeler og mynteyoghurt
20-30

Marrokansk gulrotsalat med rødbetefalafeler og mynteyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • spelthvete,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • vann
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper

Gulrotsalat

regnbuegulrøtter
Regnbuegulrøtter
600 g
grønne linser
Grønne linser
1 pakke
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
mynte
Mynte
½ bunt

Mynteyoghurt

sitronskall
Sitronskall
1 ss
mynte
Mynte
½ bunt
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g

Chilidressing

rød chili
Rød chili
½–1 stk
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
1 stk
sitronsaft
Sitronsaft
2 ss
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
Olivenolje
2 ss
Vann
2 ss
Salt
½ ts

Rødbetefalafeler

rødbetefalafeler
Rødbetefalafeler
200 g

Halvgrove multibrød

halvgrove multibrød
Halvgrove multibrød (Hvete, Spelthvete)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 777 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 105 g
  • Protein 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilpass mengden chili etter din smak. Den hvite delen av chilien, der frøene henger fast, er spesielt sterk. Hvis du ikke liker sterk mat er det lurt å fjerne den.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Gulrotsalat: Skrell og del gulrøttene i staver. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er møre.
  3. Mynteyoghurt: Skyll og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Skyll og finhakk mynten. Ha yoghurten i en skål, og smak til med sitronskallet, omtrent halvparten av mynten og litt salt.
  4. Chilidressing: Skyll, rens og finhakk chilien. Skrell og finhakk hvitløken. Ha chilien og hvitløken i en blender eller beholder, og tilsett omtrent 2 ss av saften fra sitronen, 2 ss olivenolje, 2 ss vann, det tyrkiske krydderet og ½ ts salt. Kjør det hele til en jevn dressing i en blender eller med en stavmikser.
  5. Rødbetefalafeler: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falafelene i 4–5 minutter, eller til de har fått en jevn stekeskorpe.
  6. Halvgrove multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
  7. Gulrotsalat, fortsettelse: Sil laken av de grønne linsene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll og del salaten i grove biter. Vend linsene, de ferdigstekte gulrøttene, hjertesalaten, resten av mynten og halvparten av chilidressingen sammen i en salatskål. Server falafelene, multibrødene og mynteyoghurten og resten av chilidressingen til salaten.