Kylling korma med spinat, blomkål, krydderris og nanbrød
20-25

Kylling korma med spinat, blomkål, krydderris og nanbrød

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • hvete,
  • mandler,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • smør

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke

Marinert kylling

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
garam masala
Garam masala
½ pakke

Grønnsaker

rødløk
Rødløk
½ stk
blomkål
Blomkål
½ stk
spinat
Spinat
50 g

Kylling korma

kormapaste
Kormapaste (Sennep, Mandler)
1 glass
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
1 dl

Nanbrød

nanbrød
Nanbrød (Hvete)
1 pakke

Tilbehør

sitron
Sitron
1 stk
raita
Raita (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1175 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 142 g
  • Protein 60 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du ikke å blande grønnsakene inn i gryten, kan de enten stekes og blandes med risen, eller serveres ved siden av. Retten smaker nydelig om du topper den med hakkede mandler og rosiner.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken, men ha det tyrkiske krydderet i kokevannet.
  3. Marinert kylling: Skjær kyllingen i biter. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Ha kyllingen i en brødpose sammen med ønsket mengde av garam masala-krydderet og litt salt, og bland godt. La kyllingen marinere i minst 5 minutter.
  4. Grønnsaker: Skrell og finhakk rødløken. Kutt blomkålen i små buketter, og skyll spinaten i kaldt vann.
  5. Kylling korma: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i løken, og la alt surre i et par minutter, til løken er blank. Tilsett halvparten av kormapasten, crème fraîchen og 1 dl vann, og la det hele koke i omtrent 10 minutter. Smak eventuelt til med mer av kormapasten. Ha blomkålen i gryten når det gjenstår omtrent 5 minutter av grytens koketid, og vend inn spinaten rett før servering (se tips). Smak til med salt.
  6. Nanbrød: Pensle nanbrødene med litt vann, og varm dem i ovnen i 2–3 minutter.
  7. Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene og raitaen til retten.