Krydderstekt fjellørret fra Hardanger med asiatisk nuddelsalat, ingefær og koriander
30-45
Laktosefri

Krydderstekt fjellørret fra Hardanger med asiatisk nuddelsalat, ingefær og koriander

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • salt
  • olje
  • pepper

Eggenudler

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g

Nudelsalat

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
ingefær
Ingefær
1 bit
brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g

Pannestekt fjellørret

hel fjellaure fra Hardanger
Hel fjellaure fra Hardanger (Fisk)
500 g
lime
Lime
1 stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
sitruskrydder
Sitruskrydder
1 pakke
Smør (Melk)
2 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 867 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 58 g
  • Protein 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Finhakk korianderen og hvitløken, og bland det med litt olje, salt, pepper og saft fra limen i for å lage en korianderolje som kan vendes inn i nudlene.

  1. Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
  2. Nuddelsalat: Skrell og kutt sjalottløken og hvitløken i tynne skiver. Rens og kutt paprikaen i strimler. Skyll, rist og grovhakk korianderen. Skrell og riv ingefæren på den grove siden av et rivjern.
  3. Nuddelsalat, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Ha i blomkål- og brokkolibukettene, og stek videre i 3 minutter. Ha i paprikaen og den revne ingefæren, og stek det hele i 2 minutter til. Bland inn korianderen og nudlene, og ha nuddelsalaten i en serveringsskål.
  4. Pannestekt fjellørret: Skyll ørreten i kaldt vann, og tørk den lett. Skjær bort hodet og halefinnen. Lag fire snitt i skinnet på hver side av fisken.
  5. Pannestekt fjellørret, fortsettelse:  Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 4–5 minutter på hver side. Ta stekepannen av platen, og tilsett 2 ss smør, saften fra limen, ingefærblandingen og 2 ss soyasaus. Ha stekepannen tilbake på platen, og øs smøret over fisken. Krydre med sitruskrydderet, salt og pepper.
  6. Servering: Server stekesjyen fra fisken til retten.