Glutenfri
Vegetar
Gratinerte nachos
med bønner, avokado og tomat, toppet med koriander og rømmeNy oppskrift
Under 35 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Rød chili
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Three spice
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Nachochips
1 pakke
Revet ost
100 g
Koriander
1 bunt
Tomat
1 stk
Avokado
1 stk
Lime
1 stk
Lettrømme
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1051 kcal
- Fett:
- 58 g
- Karbohydrater:
- 96 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
En frisk guacamole passer perfekt til denne retten.
Varm opp stekeovnen til 220 grader.
Skyll, rens og finhakk chilien. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell og kutt gulroten i terninger, og skyll og kutt paprikaen i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en stor stekepanne eller en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek chilien, sjalottløken, hvitløken, gulroten og paprikaen i 3–4 minutter, eller til grønnsakene er myke. Tilsett three spice krydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett bønnene og de hakkede tomatene, og kok opp. Smak til med salt, pepper og sukker.
Ha bønnegryten i en smurt ildfast form, og fordel nachochipsene på toppen. Strø over den revne osten, og gratiner nachosen midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til osten har smeltet.
Skyll og grovhakk korianderen. Skyll tomaten. Del avokadoen i to, fjern steinen, og løft ut kjøttet med en skje. Kutt tomaten og avokadoen i terninger, og del limen i båter. Topp nachosen med korianderen, tomaten, avokadoen og litt av rømmen. Server resten av rømmen og limebåtene til retten.
Eventuelle rester smaker utmerket til lunsj dagen etter. Oppbevar restene i kjøleskapet.
Vel bekomme!