Gratinerte nachos med bønner, avokado og tomat, toppet med koriander og rømme
Glutenfri
Vegetar

Gratinerte nachos

med bønner, avokado og tomat, toppet med koriander og rømme
Ny oppskrift
Under 35 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Rød chili
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Three spice
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Nachochips
1 pakke
Revet ost
100 g
(Melk, Laktose)
Koriander
1 bunt
Tomat
1 stk
Avokado
1 stk
Lime
1 stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1051 kcal
Fett:
58 g
Karbohydrater:
96 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

En frisk guacamole passer perfekt til denne retten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader.
Skyll, rens og finhakk chilien. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell og kutt gulroten i terninger, og skyll og kutt paprikaen i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
 Varm opp en stor stekepanne eller en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek chilien, sjalottløken, hvitløken, gulroten og paprikaen i 3–4 minutter, eller til grønnsakene er myke. Tilsett three spice krydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett bønnene og de hakkede tomatene, og kok opp. Smak til med salt, pepper og sukker. 
Ha bønnegryten i en smurt ildfast form, og fordel nachochipsene på toppen. Strø over den revne osten, og gratiner nachosen midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til osten har smeltet.
Skyll og grovhakk korianderen. Skyll tomaten. Del avokadoen i to, fjern steinen, og løft ut kjøttet med en skje. Kutt tomaten og avokadoen i terninger, og del limen i båter. Topp nachosen med korianderen, tomaten, avokadoen og litt av rømmen. Server resten av rømmen og limebåtene til retten.
 Eventuelle rester smaker utmerket til lunsj dagen etter. Oppbevar restene i kjøleskapet.
Vel bekomme!