Fiskeburgere med frisk salat, tzatziki og ovnsbakte potetbåter
20-25

Fiskeburgere med frisk salat, tzatziki og ovnsbakte potetbåter

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • gluten,
  • fisk,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • selleri

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ingredienser

poteter
Poteter
700 g
crispisalat
Crispisalat
1 stk
tomater
Tomater
2 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
agurk
Agurk
1 stk
fiskeburgere
Fiskeburgere (Fisk, Selleri, Sennep)
500 g
tzatzikikrydder
Tzatzikikrydder
1 pakke
Middagsyoghurt
150 g
Hamburgerbrød (Gluten, Peanøtter, Nøtter, Sesamfrø, Egg, Laktose)
1 pakke
Salt
Pepper
Olje
Bakepapir (kan sløyfes)
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket fersk mynte i tzatzikien for ekstra frisk smak!

  1. Sett stekeovnen på 230 grader.
  2. Ovnsbakte potetbåter: Kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er møre.
  3. Skyll salaten i kaldt vann. Kutt tomatene, rødløken og halve agurken i tynne skiver. Ha grønnsakene i skåler for servering. Riv resten av agurken på et rivjern.
  4. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek fiskeburgerne i ca. 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Vend på fiskeburgerne jevnlig.
  5. Tzatziki: Klem ut saften fra den revne agurken med hendene. Bland agurken sammen med tzatzikikrydderet og middagsyoghurten i en serveringsskål.
  6. Varm hamburgerbrødene i stekeovnen sammen med potetene de siste 1-2 minuttene av potetenes steketid.