Persisk biryani - krydret ris med ovnsbakt blomkål, fetaost og ristede mandelskiver
Glutenfri
Vegetar

Persisk biryani krydret ris med ovnsbakt blomkål

fetaost og ristede mandelskiver
4.13 (171)
Under 30 min
14 Ingredienser
Biryani er en tradisjonsrik rett fra Midtøsten, hvor risen både stekes og kokes i krydder for å fremheve de gode, indiske smakene.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
Gul løk
½ stk
Blomkål
½ stk
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Basmatiris
135 g
Garam masala
½–1 pakke
Karri
1 pakke
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Vann
3 dl
Mandelskiver
1 pakke
(Mandler, Nøtter)
Mynte
1 bunt
Vårløk
½ pakke
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 574 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 72 g
  • Protein: 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne biryanien med litt granateplekjerner.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og grovhakk halve løken, og del blomkålen i buketter. Fordel løken og blomkålbukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn persilladen, litt olivenolje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 16–18 minutter, eller til blomkålen er gyllen og mør.
Finhakk resten av løken og hvitløken. Skyll risen i kaldt vann. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, garam masala-krydderet og karrien i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett risen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i 3 dl vann og grønnsaksbuljongen. Kok opp under omrøring. Ha på lokk, og la biryanien småkoke på lav varme i omtrent 10 minutter.
 Skrell og kutt gulrøttene i små terninger. Skru varmen av platen, og rør inn gulrotterningene. La biryanien hvile under lokk i 5–7 minutter. Smak til med salt og pepper. 
 Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist mandelskivene i 1–2 minutter, til de har fått litt farge. Skyll og finhakk mynten og vårløken. Topp biryanien med de ristede mandelskivene, mynten og vårløken. Smuldre fetaosten over retten ved servering.
Vel bekomme!