Krydderstekte kikerter og brokkoli, servert med mangosalsa, kokosris, chutney og yoghurt
20-30
Glutenfri

Krydderstekte kikerter og brokkoli, servert med mangosalsa, kokosris, chutney og yoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • olje

Kokosris med limezest

Kokosmelk
1 liten boks
basmatiris
Basmatiris
125 g
limeskall
Limeskall
2 ts
Vann
1½ dl

Mangosalsa

mango
Mango
1 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
lime
Lime
½ stk

Tilbehør

mangochutney
Mangochutney
1 glass
lime
Lime
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g

Krydderstekte kikerter og brokkoli

brokkoli
Brokkoli
½ stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
garam masala
Garam masala
1 pakke
vårløk
Vårløk
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 721 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 114 g
  • Protein 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne med litt ristede cashewnøtter.

  1. Kokosris med limezest: Ha kokosmelken, 1½ dl vann og litt salt i en kjele, og kok opp. Tilsett risen når kokosvannet koker, og rør om. Sett lokk på kjelen, og la risen koke på lav varme i omtrent 12 minutter. Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Smak til den ferdigkokte risen med limeskallet.
  2. Mangosalsa: Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll, tørk og kutt vårløken i tynne skiver. Bland sammen mangoen og halvparten av vårløken, og smak til med litt olivenolje, saften fra halve limen, litt salt og pepper.
  3. Krydderstekte kikerter og brokkoli: Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og del stilken i skiver. Hell laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien og kikertene i 2–3 minutter, eller til de har fått litt farge. Krydre med garam masala-krydderet, salt og pepper mot slutten av steketiden. Vend inn resten av vårløken.
  4. Tilbehør: Del resten av limen i båter, og server limebåtene, mangochutneyen og yoghurten til retten. 
  5. God middag!