20-30
Glutenfri
Krydderstekte kikerter og brokkoli, servert med mangosalsa, kokosris, chutney og yoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
- olivenolje
- olje
Kokosris med limezest
Kokosmelk
1 liten boks
Basmatiris
125 g
Limeskall
2 ts
Vann
1½ dl
Mangosalsa
Mango
1 stk
Vårløk
½ pakke
Lime
½ stk
Tilbehør
Mangochutney
1 glass
Lime
½ stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Krydderstekte kikerter og brokkoli
Brokkoli
½ stk
Kikerter
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 721 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 114 g
- Protein 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne med litt ristede cashewnøtter.
- Kokosris med limezest: Ha kokosmelken, 1½ dl vann og litt salt i en kjele, og kok opp. Tilsett risen når kokosvannet koker, og rør om. Sett lokk på kjelen, og la risen koke på lav varme i omtrent 12 minutter. Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Smak til den ferdigkokte risen med limeskallet.
- Mangosalsa: Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll, tørk og kutt vårløken i tynne skiver. Bland sammen mangoen og halvparten av vårløken, og smak til med litt olivenolje, saften fra halve limen, litt salt og pepper.
- Krydderstekte kikerter og brokkoli: Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og del stilken i skiver. Hell laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien og kikertene i 2–3 minutter, eller til de har fått litt farge. Krydre med garam masala-krydderet, salt og pepper mot slutten av steketiden. Vend inn resten av vårløken.
- Tilbehør: Del resten av limen i båter, og server limebåtene, mangochutneyen og yoghurten til retten.
- God middag!